Ontdek de mooiste fietsroutes in de buurt

Een heuvelachtige streek waar wijnhellingen en fruitboomgaarden het landschap kleuren, bezaaid met landelijke dorpen en verrassende provinciestadjes. Een fietstocht in het Hageland is altijd een aangename verrassing.

De Balenberg met het Sven Nys Cycling Center is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van heel wat fietstrajecten: Het Sven Nys Cycling Center sluit aan op het fietsroutenetwerk Vlaams-Brabant en op de Sport.Vlaanderen mountainbikeparcours. Op die manier is de Balenberg een toeristische trekpleister voor elke fietser in het Hageland.

Hieronder een aantal mooie fietsroutes voor stadsfiets, koersfiets, mountainbike of gravelbike.

Voor meer info over fietsen en bezienswaardigheden in de regio kan je terecht aan het onthaal van het center. Alle fietskaarten en toeristische info zijn hier trouwens te verkrijgen.

Op de weg

Sven Nys Cycling Route

Voor de meer geoefende fietser tekende Sven Nys zelf een 90km lang traject uit. Je ondervindt aan den lijve dat het Hageland verre van vlak is en daarom ook een ideaal trainingsparcours. Het volledig traject is vanaf het najaar van 2016 volledig bewegwijzerd.

Eddy Merckx Cycling Route

De Hagelandse Eddy Merckxroute vertrekt in het wielercaf� Boerenhof aan de kerk van Meensel en brengt je in een lus over dezelfde wegen waar de jonge Eddy zijn eerste fietservaring opdeed. De recreatieve route van 30 km volgt de knooppunten van het fietsnetwerk Vlaams-Brabant. De sportieve route -70 km- heeft haar eigen bewegwijzering. Bereid je voor op enkele flinke kuitenbijters.

Andere routes vanaf het Sven Nys Cycling Center

Recreatieve fietslussen in het Hageland

Mountainbike- en gravelroutes

Dwars door het Hageland gravelroute

Ontdek de Strade Bianche van het Noorden! Een fietslus van 75 kilometer voor wie een spatje modder en wat zand tussen de kiezen niet schuwt. Maar dat doen de renners van Dwars door het Hageland ook niet.

Sven Nys MTB route

Voor de liefhebbers van mountainbike is er een bewegwijzerde route van 23 km. Deze route werd ontworpen door de gemeenten Tremelo en Begijnendijk i.s.m. Sport Vlaanderen en de dienst sport van de provincie Vlaams-Brabant. Er zijn ook enkele mountainbikefietsen te huur in het Belevingscentrum. Bovendien zijn er kleedkamers en sanitair voorzien en is er een afspuitpunt om de fietsen te reinigen.

Gravelroutes in de buurt

MTB-routes in de buurt